Angajatorii care aleg să încheie o convenție de plată a salariilor cu o bancă din România se pot bucura de o serie de avantaje legate în special de optimizarea costurilor, în timp ce angajații beneficiază de anumite reduceri față de tarifele standard pe care le-ar suporta în mod obișnuit, se arată într-un răspuns BRD la articolul gândul privind comisioanele plătite de românii care își iau banii pe card.
„Pentru angajați, avantajele constau în faptul că beneficiază, de cele mai multe ori, de reduceri substanțiale față de prețurile standard (pentru administrarea contului curent, a cardului, serviciile de bancă la distanță) și de gratuități la anumite operațiuni (de obicei un număr de retrageri de numerar de la ATM și/sau consultări sold la ATM pe lună, plăți de facturi, plăți programate etc”, au precizat reprezentanții BRD.
Totodată, banca oferă reduceri și la costurile unor credite, iar dobânzile la depozite pot fi ceva mai mari pentru clienții care au convenții cu banca prin care își primesc salariile.
„Angajații pot beneficia de reduceri la dobânzile la credite (inclusiv pentru descoperitul de cont) și/sau de bonusuri de dobândă pentru depozite. De exemplu, în prezent, clienții care își domiciliază salariul la BRD au acces la o reducere de 5% aplicată la dobânda/marja băncii pentru creditele de consum și imobiliare/ipotecare și, de asemenea, de un bonus de 0,10% la dobânda la depozite”, au mai arătat reprezentanții băncii.
Avantajele angajatorilor se referă la optimizarea costurilor legate de sistemul de plată a salariilor prin reducerea cheltuielilor referitoare la casierii, securitate sau transport.
Condițiile preferențiale sunt negociate cu fiecare angajator în parte și țin seama de numărul și veniturile angajaților precum și de istoricul relației angajatorului cu banca.
„Majoritatea celor care își primesc salariile pe carduri fac acest lucru în virtutea unor acorduri încheiate între angajatorii lor și bănci”, se mai precizează în răspunsul BRD, a doua cea mai mare bancă din România, din punct de vedere al activelor.